Блог

Блог

Вече има и строителни камиони на метан

Вече има и строителни камиони на метан

20.11.2018 г. 21:44:00

След камионите за регионална и градска дистрибуция, Scania оборудва с газови двигатели и серията си камиони за строителството – XT. Първият Scania P 340 XT – самосвал с две оси и брутна маса 18 тона, работещ със сгъстен природен газ (CNG), беше доставен през октомври на общинския съвет в гр. Хаселт, Белгия.

„Сгъстеният метан осигурява по-ниски въглеродни емисии, но по-важното за градските условия е, че този камион отделя 95% по-малко прахови частици в сравнение с дизеловите му аналози“ коментира Йост Венкен, съветник по околната среда и устойчивото развитие в Хаселт. „Освен ползите за общественото здраве, метанът е значително по-евтин“ допълва той.

На фона на увеличаващите се ограничения за дизеловите двигатели и все още трудно приложимите електрически транспортни средства, камионите на метан са изключително добра инвестиция.

От една страна, горивото излиза много изгодно, съществуват достатъчно метанстанции и зареждането става бързо. От друга страна, машината почти не замърсява и няма опасност от неблагоприятни нормативни ограничения и санкции за целия ѝ период на експлоатация. И като бонус към всичко това, поддръжката и ремонтите по газовите двигатели са по-евтини.

Фактът, че камионите на газ имат по-малък пробег с едно зареждане в сравнение с дизеловите, не представлява сериозен проблем за строителните дейности, при които обикновено превозите са на сравнително кратки разстояния. По-честото зареждане на камионите на метан се компенсира многократно от намалените разходи за гориво и поддръжка.

„Няма компромиси с мощността, а зареждането на метан е значително по-бързо от това на електрическите превозни средства. Газовите двигатели на Scania могат да работят еднакво добре и на биогаз в бъдеще, така че ще можем да продължим да намаляваме значително въглеродните емисии“ казва в заключение Йост Венкен.

Камиони за строителството от серията XT на Scania, с двигатели на метан и с различно предназначение, вече са достъпни и в България. Като оторизиран дилър на Scania, в Агри-М предлагаме пълната гама автомобили на марката.

В нашия Scania център можете да поръчате всяка модификация, предлагана от производителя, както и да направите своя собствена конфигурация чрез уникалната модулна система на марката.

През октомври и ноември т.г., предложихме на нашите клиенти тестдрайв на подобен модел с газов двигател – Scania G410 CNG. Възможността предизвика голям интерес, датите за тест бързо се изчерпиха и в резултат получихме няколко поръчки за метанови влекачи.

Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue