Новата гама V8 камиони на Скания

Новата гама V8 камиони на Скания – Мощност със стил

екстериор
интериор

С изключителния си стил, новата гама камиони Скания V8 е лесно разпознаваема на пътя. Скания R730, най-новият член на гамата, е най-мощният камион в света, а неговият двигател, със своите 730 к.с. и 3500 Nm въртящ момент, е най-мощният двигател, използван при тежкотоварните автомобили на пазара. С най-новата система Scania XPI за директно впръскване на горивото и многото други нововъведения, този двигател вдига високо нивото на производителност в сферата на тежкотоварния транспорт.

Водещата гама камиони на пазара

Проектирани на базата на R-серията на Скания (Камион на 2010 година), камионите Скания V8 доминират в сегмента на тежкотоварните автомобили в гамата от 600 (и повече) к.с., като броят на продажбите им надхвърля половината от общия брой продажби на пазара. С четирите си различни параметри мощност: 500, 560, 620 и 730 к.с., гамата предоставя дори на най-взискателните клиенти възможност за избор, който никой друг не може да предложи.

Изключителна надеждност

Комбинацията от 3500 Nm въртящ момент и 730 к.с. е повече от това, което някой би могъл да предложи на пазара на тежкотоварни автомобили, а трансмисията на Скания е конструирана така, че да се адаптира оптимално към тези показатели. Подсилената предавателна кутия се предлага стандартно с новата система за автоматична смяна на предавките Скания Оптикруз.

Сервиз и поддръжка

Новият V8 изцяло отговаря на модулния принцип на Скания. Двигателят е базиран на модулната платформа и технологии, използвани за новите редови двигатели на Скания, които притежават компоненти, взаимнозаменяеми с тези на вече съществуващите V8 модели. Професионалното сервизно обслужване и доставка на части са вече налични в сервизната мрежа на Скания.

Екстериор

Уникалните характеристики на екстериора на гамата камиони Скания V8 говорят за независимост и амбиция. Отпред, V8 е лесно разпознаваем по своята решетка, по своя хромиран знак Scania и отличителни символи. Ако поръчате своя V8 с ксенонови фарове, те ще бъдат със специални черни рамки.

Отстрани, специфичната форма на ауспуха - квадратен с монтирани отзад батерии и кръгъл с монтирани отстрани батерии - ще привлече вниманието, както и елегантните хромирани елементи.

Отличителните символи V8 на решетката и отстрани на автомобила, предават идентичност на автомобила, която е невъзможно да сбъркате.
 • Хромирани отличителни символи (Scania и V8) отпред и хромирана рамка около въздухопроводите
 • Отличителен символ V8 отстрани 
 • Специфична предна решетка в черно 
 • Ксенонови фарове (опция) с тъмни рамки 
 • Специфичен ауспух с хромирани елементи отляво

Интериор

Елементите на интериора включват черни кожени седалки с релефен отличителен символ V8 и светлосиви шевове, които се съчетават добре с кожената постелка на пода. Черният дървен волан, облицован в черна кожа със светлосиви шевове придава допълнително удоволствие от шофирането.

Вратата с отличителен символ V8, релефен символ на грифон и подлакътник от черна кожа допълват усещането за елегантност. Когато се качвате в автомобила, не може да не забележите отличителния символ V8 на прага на вратата или специалните метални педали с гумени подложки.
 • Специални метални педали с гумени подложки
 • Отличителен символ V8 на таблото и на прага на вратата 
 • Отличителен символ V8 на дистанционното управление за централно заключване 
 • Отличителен символ V8 в централната част на таблото 
 • Черен дървен волан, облицован в черна кожа със светло сиви шевове (опция) 
 • Черни кожени седалки със светлосиви шевове и релефен отличителен символ V8 (опция) 
 • Отличителен символ V8, подлакътник от черна кожа и релефен символ на грифон на вратата (опция) 
 • Постелка на пода от черна кожа със светлосиви шевове (опция)

Двигател

Легендарните двигатели Scania V8 се отличават с отлична управляемост, впечатляваща икономичност и истинско удоволствие от шофирането. Тези двигатели са създадени за доставяне на стоки при най-тежки условия.
Цялата гама двигатели V8 отговарят на стандарта Euro 5. Новият двигател V8 със 730 к.с. също отговаря на стандарта EEV, поставяйки началото на нова ера.
Двигателите V8 притежават изходяща мощност от 500 к.с. до 730 к.с. Диапазонът на въртящия момент започва от 2400 или 2500 Nm и достига до забележителните 3500 Nm.