Blog

Blog

Scania AXL - напълно автономен камион, без кабина.

Scania AXL - напълно автономен камион, без кабина.

9/24/2019 3:54:54 PM
Група експерти от Scania разработиха напълно автономен камион, без кабина. Мините и големите затворени строителни обекти са примери за среда, която е благоприятна за превозни средства с автономно управление, тъй като това са добре контролирани локации.

„С Scania AXL ние правим значителна крачка към интелигентните транспортни системи на бъдещето, където самоуправляващите се превозни средства ще играят важна роля“, казва президентът и изпълнителен директор на Scania Хенрик Хенриксон.

За автономните превозни средства софтуерът в много отношения е по-важен от хардуера. Scania AXL се управлява и контролира от интелигентна контролна система. В мините, например, автономните операции се улесняват от логистична система, която казва на автомобила как трябва да работи.

„Вече се използват самоуправляващите се камиони в дейността на клиенти. Въпреки това, досега те са имали място за шофьор, който може да се намеси, ако е необходимо. Scania AXL няма кабина и това променя играта значително “, казва Клайс Ериксон, ръководител на отдела за изследвания и развитие в Scania. „Развитието на самоуправляващите се превозните средства е постигнало голям напредък през изминалите години. Все още нямаме всички отговори, но чрез превозни средства като Scania AXL тръгваме по нов път и продължаваме да се учим с голяма скорост. "

Смес от традиционна и нова технология
Двигателят е пример за смесване на традиционните и новите технологии. За него се използва биогориво от възобновяеми източници.

Здравите и мощни характеристики и дизайн на Scania AXL съответстват на тежката среда в мини и големи строителни обекти. Нов интелигентен преден модул заменя традиционната кабина, но дори и без кабина, камионът е лесно разпознаваем като Scania.


Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
10/23/2019 9:01:33 AM
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue