Blog

Blog

Scania организира Ден на климата

Scania организира Ден на климата

9/19/2019 10:48:05 AM
В израз на ангажираност към борбата срещу изменението на климата и постигането на целите от Парижкото споразумение, Скания призовава за Ден на климата. Акцентът ще бъде поставен върху провеждането на допълнително обучение за климатичните промени на служителите на Scania.

„Ние работихме целенасочено и това оказва голямо влияние върху нашите продукти, нашето производство и начина, по който правим бизнес“, казва президентът и изпълнителен директор Хенрик Хенриксон. „Сега правим още една крачка и избираме обучението като наш курс на действие за Деня на климата, тъй като считаме, че увеличаването на знанията за изменението на климата е изключително важно, за да можем да изпълним Парижкото споразумение.“

Денят на климата ще се проведе на 20 септември като предшественик на срещата на върха на ООН за климата, която ще се проведе в Ню Йорк. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това, как могат да се намалят още повече емисиите на CO2.

„Бизнесът има важна роля в борбата с изменението на климата. Не можем да останем безучастни и да чакаме другите да предприемат действия. Бих искал да призова и други компании да предприемат действия и се надявам заедно да постигнем големи резултати “, продължава Хенриксон.

Scania е поела ангажимент да насочи прехода към устойчива транспортна система. Денят на климата е стъпка към изпълнението на тази мисия. Scania непрекъснато работи за минимизиране на емисиите от своите продукти. Тази амбиция също се отнася и за намаляване на нивата на емисиите, генерирани от собствената й дейност .

През последните години Скания се ангажира с редица цели:
-    Да намали емисиите на CO2 с 50 % в сухопътния си транспорт до 2025 г.
-    Да намали емисиите на CO2 в своята дейност с 50 % до 2025 г.
-    Да премине към електричество изцяло от възобновяеми източници до 2020 г.
-    Да продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара, които работят с алтернативни горива.
Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
10/23/2019 9:01:33 AM
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue