Новини

Новини

Новата Scania Streamline - Създадена, за да е лидер !

Новата Scania Streamline - Създадена, за да е лидер !

26.3.2013 г. 15:17:20

На 21 март на специална пресконференция, проведена по Интернет, Скания представи новата Scania Streamline.

Scania Streamline e наименованието на камиони Scania от G- и R-сериите, които са оптимизирани специално за нисък разход на гориво при транспорт на дълги разстояния. Постигнат е до 8% по-нисък разход на гориво благодарение на новите по-ефективни Евро 6 двигатели от второ поколение и на редица други подобрения.

Новата Scania Streamline издига икономията на гориво до нови нива чрез усъвършенстване на аеродинамиката и подобряване режима на работа на Scania Opticruise.

       

По отношение на външния вид – кабината е с подобрена аеродинамика, постигната с ново оформяне на долните ъгли на влекача около фаровете, както и на променения слънцезащитник в горната част на влекача.
Подобряването на аеродинамиката води до 1% намаляване на разхода на гориво.

Има редица подобрения и на Scania Opticruise. Софтуерът е напълно нов и освен standard, power и off-road режими на превключване на предавките е добавен и economy режим, с цел спестяване на гориво при транспорт на дълги разстояния. Този нов икономичен режим е напълно интегриран със Scania Active Prediction, като по този начин се спестява още до 4% гориво. Scania Active Prediction е интелигентна система за поддържане скоростта на камиона в зависимост от терена, по който той се движи. Системата използва GPS позициониране и топографски карти, за да предвиди и поддържа оптималната скорост, като използва различни стратегии за спестяване на гориво при различните режими на превключване.
Подобрената версия на Scania Ecocruise, която се използва там, където липсват топографски карти, осигурява до 1% намаляване на разхода на гориво.

За Scania Streamline се използват и нови Евро 6 двигатели. Евро 6 версиите на V8 моторите ще се предлагат в две мощности - 520 и 580 к.с. Въвеждат  се и нови редови 13-литрови агрегати, който също са Евро 6, но от второ поколение. Новите двигатели съответно с мощности 450 и 490 к.с. ще осигурят намаляване на разхода на гориво с до 2% в сравнение с версиите от първо поколение.
Уникално решение е и двигателят с мощност 410 к.с., който постига нормите Евро 6 само чрез SCR технология (само с добавяне на AdBlue).
Клиентите на Scania вече имат избор от Евро 6 двигатели с 9 различни изходящи мощности - като се започне от 9-литровия мотор с 250 к.с. и се стигне до 580 V8.

Целта при конструирането на Scania Streamline е не само да се намали разхода на гориво, но и да се спести ценно време за престой в сервиза. Това се осъществява с новата възможност за отдалечена диагностика на автомобила, която сервизът може да извършва по време на движение на камиона. По този начин може да се планират по-добре сервизните обслужвания, а и сервизът да е напълно готов с необходимите части, когато камионът пристигне. Тази характеристика е достъпна само за автомобилите, оборудвани със Scania Communicator.

Други нововъведения са оптимизираните Adblue резервоари с капацитет до 100 л, инсталираните два акумулатора, единият от които се използва за захранване на печки, хладилници и др., а вторият за стартиране на камиона, подобрен интериор в кабината (седалка с вентилация, по-широко легло).

     

Доставките на новите Scania Streamline ще започнат през лятото на 2013 година. 


Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Съпруг и съпруга - един срещу друг в състезанието на Scania
Съпрузите Алберто Фонтанари и Ева Дел Марко се класираха за финалите на състезанието за шофьори на Скания в Италия, като Ева става единствената жена в страната, достигнала до решаващите етапи.
Българските шофьори могат да се състезават за чисто нова Scania
Всеки български шофьор на камион може да се включи в тазгодишното издание на надпреварата Scania Driver Competitions
Нов сервизен център на Ford Trucks отвори врати в Пловдив
На 19 април 2018 г. в Пловдив бе открит нов сервизен център на бранда Ford Trucks, чийто представител за региона е фирма „Агри-М“ ООД.
Агри-М взе участие в Ден на специалността „Транспортна техника и технологии“
Агри-М взе участие в организирания от Техническия университет в Пловдив Ден на специалността „Транспортна техника и технологии“
Възобновената сервизна база на Агри-М на бул."Васил-Априлов"166
НА 01.03.2017г. ОТВОРИ ВРАТИ ВЪЗОБНОВЕНАТА НИ СЕРВИЗНА БАЗА НА БУЛ.„ ВАСИЛ АПРИЛОВ“ 166 В ГР. ПЛОВДИВ.
Доставка на 4 броя самосвали Scania за фирма Ростер ООД
АГРИ-М достави 4 броя самосвали SCANIA G 410 CB8x4EHZ на фирма Ростер ООД.
Представяне на пикапите Isuzu D-MAX на Боровец
Представяне на пикапите Isuzu D-MAX се проведе на Боровец от 25.09 – 27.09.2015 г.
ISUZU D-MAX LIMITED EDITION
ISUZU D-MAX LIMITED EDITION
7.5.2015 г. 11:14:10
ISUZU възнамерява да достави на европейския пазар ограничен брой от специалната версия на модела D-MAX, 4х4 двойна кабина, "LIMITED EDITION".
Агри-М взе участие в 24-то издание на АГРА 2015
Агри-М взе участие в 24-то издание на Международната селскостопанска изложба АГРА 2015, която се проведе от 4 до 8 март 2015 г. в Пловдив.