Блог

Блог

Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.

Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.

5.3.2020 г. 9:28:39
Новаторската Scania L-серия в ниския клас вече може да се поръчва и с двигателя DC07.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони, където във фокуса на вниманието са безопасността, ергономията и ниското тегло. В комбинация със Scania City Safe Window, система от камери и обучени водачи, това е оптимално решение за градски приложения.

Scania L-серия с възможност да се „снижава“ притежава всички възможности, необходими за камион, създаден за градски райони. Въвеждането на двигателя DC07 и за серията L увеличава товароносимостта й с около 360 килограма. Двигателят се предлага с три различни мощности: 220, 250 и 280 к.с.

С представянето на серия L през 2017 г. Scania предостави камион с модулна конструкция и ниско разположена кабина, в която водачът да се качва от нивото на улицата. Серията L освобождава водачите от физическото напрежение, като в същото време им позволява в натоварена пътна среда да взаимодействат наистина „очи в очи“ с другите.

„Отначало се фокусирахме върху приложения с малко по-тежки дейности, предлагайки серията L с нашите 5-цилиндрови, 9-литрови редови двигатели“, казва Стефан Линдхолм, старши продуктов мениджър на Scania Trucks. „Но това, което се предполагаше от самото начало, се потвърди - търсят се и решения, базирани на по-лекия и гъвкав 7-литров двигател.“

Истинска Scania
Двигателят DC07 дебютира през 2017 г. и в началото се предлагаше само в комбинация с кабините на P-серията на Scania. DC07 е лек, здрав и модерен 6-цилиндров редови агрегат с обем 6,7 литра, който предлага до 1200 Нм въртящ момент още от 1050 об./мин при най-мощното си изпълнение от 280 к.с. Третирането на отработените газове е по технология на Scania, само със SCR.

„DC07 беше приет много добре“, потвърждава Линдхолм. „Това е най-малкият двигател на Scania от дълго време. Но той продължава да носи най-добрите характеристики на марката: водеща в класа горивна ефективност, нашата философия за работа при ниски обороти и способността да работи на 100 процента с HVO или FAME.

Тенденцията към даунсайзинг
„Превозвачите, работещи в градските райони, са изправени пред по-строги изисквания по отношение на шума, емисиите и способността да се интегрират в тежък трафик и да взаимодействат с пешеходци и колоездачи“, казва Линдхолм. „Самосвал на камион от серия L с кран, задвижван от DC07 и с камери и безопасен прозорец на Scania City на вратата на пътника, може да бъде идеалният автомобил за поддръжка“.

В Scania вярват, че типичните клиенти за новата комбинация ще са превозвачи и предприемачи, които искат да осигурят безупречна всекидневна работа в градските райони - компании, които разпространяват стоки, събират отпадъци или участват в изграждането или поддържането на инфраструктура. При тези видове дейности определящи са добрата видимост, превъзходната среда за водача и благоприятната експлоатационна икономичност.

Създаден за града
Всички кабините от серия L са дълги 20 фута (над 1,80 м) и се предлагат с три различни височини на покрива: ниска, нормална и висока. Ако е поръчана с функцията за снижаване, необходима е само една стъпка, за да влезете в кабината с височина на пода около 80 сантиметра. Типичните конфигурации за градско приложение са 4 × 2 или 6 × 2 * 4 (с електрически завиващ мост на Scania).

„Камиони като тези често работят в дистрибуцията, но виждаме и все повече камиони, специално пригодени за строителството“, констатира Стефан Линдхолм. „Много строителни превозни средства прекарват повечето време по задръстени градски улици. Тук идеален може да бъде самосвал от серия L с DC07 280 к.с. и правилната трансмисия."


По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.