Блог

Блог

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

24.9.2018 г. 8:51:00
На Международния автомобилен салон в Хановер, Скания премиерно представи новия си автобус Scania Interlink Medium Decker, който функционира с втечнен природен газ (ВПГ) с до 1,000 километра пробег с едно зареждане. Така фирмата добави към широката си гамата от автомобили с алтернативни горива и екологичен автобус за междуградски пътувания.

„Докато градските и крайградските автобусни оператори имат няколко варианта за намаляване на въглеродните емисии, значително по-малко са възможностите за превозвачите на дълги разстояния, към които сега се насочваме,” казва Карин Радстрьом, Началник направление „Автобуси“ в Скания. „Тъй като втечнения природен газ става все по-достъпен в цяла Европа, както и в много други части на света, това е навременна и жизнеспособна алтернатива.“ добави тя.

Използването на ВПГ има потенциал да намали емисиите на CO2 с 20%, като същевременно намалява значително и емисиите на азотни окиси и прахови частици. Освен това, нивата на шум са значително по-ниски. В някои страни вече се предлага и втечнен биогаз, който намалява въглеродните емисии с 90%.


Екологията е водещата тема на Скания на Международния автомобилен салон, а всички представени автобуси са със захранване с алтернативни горива – от хибрида Scania Citywide LE Suburban, до Scania Interlink High Decker, работещ с хидрогенирано растително масло (ХРМ).

Освен това, Скания демонстрира своя електрически автобус Citywide Low Floor, който в момента функционира по редовен трафик в северния шведски град Йостершунд. На Международният автомобилен салон посетителите ще имат възможността да тестват автобуса от първа ръка по вътрешен маршрут в търговския панаир Дойче Месе.
Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue