Блог

Блог

„Най-добрият камион, който някога съм управлявал“

„Най-добрият камион, който някога съм управлявал“

1.10.2018 г. 15:01:00
Йонас Ломандер работи като шофьор на камион от 30 години. През това време, той е управлявал много модели камиони, но според него нито един от тях не се доближава до новото поколение Скания по отношение на икономия на гориво, комфорт и качество на изработката.

Ломандер е бил наясно с производствените характеристики на новите модели Скания, обещаващи безпрецедентна икономия на гориво, но не бил убеден в точността им. „Работя в сферата от толкова дълго време, че ми е трудно да повярвам. Това изглеждаше просто невъзможно; толкова ниски показатели не бяха вероятни”, казва той.

Опитен водач на камион

През 2017 г. Ломандер има възможността да управлява демо камион Скания R 500 за една седмица по редовния си график. От седем години той транспортира за фирмата Bring Frigo хранителни стоки до складовете на големите шведски вериги от супермаркети. Петима шофьори споделят четири камиона по маршрута от южна до централна Швеция.Натоварен с 60 тона замразени стоки, Ломандер кара по обичайните маршрути за доставка през тази седмица. „Обикновено карам камион с мощност 730 к.с., който в най-добрия случай харчи 46 литра на 100 км пробег. С този нов камион постигнах 37 литра/100 км, въпреки сериозният товар и в двете посоки.“

„Без съмнение най-добрият камион до момента“

Демо камионът бил оборудван с автоматична дву-педална автоматична система за смяна на предавките Оптикруз (Opticruise), което означава, че водачът не може да сменя ръчно предавките. Но дори и в ръчен режим, разходът на гориво би бил от същия порядък.

„След първото ми пътуване се обадих в Скания и им казах, че съм карал много камиони, но несъмнено този е най-добрия до момента“ споделя той.

Освен впечатляващите данни за горивото, Ломандер е впечатлен от комфорта и качеството на камиона. „Затварянето на вратата показва разликата. Звучи като Ауди – съвсем безшумно. И комфортът е невероятен – Скания наистина е с голяма крачка напред с новото поколение.”
Сервизите на Агри М ООД в Пловдив ще продължат да обслужват клиенти
Агри М ще поддържа отворени двата си сервиза в Пловдив и остава в готовност да обслужва камиони, автобуси и ремаркета. Сервизите работят с нормалното си работно време от 8:00 до 17:00.
Scania L-серия вече със 7-литровия двигател.
Решението е подходящо за дистрибуция, сметосъбиране и строителство в натоварени градски райони.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue