Новата Скания R-серия

екстериор
интериор

„Качество във всеки детайл” – това е посланието, което носи новата R-серия на Скания. Различна, динамична и по-агресивна от всякога, тя създава нов стандарт в дизайна и технологията на камионите за транспорт на дълги разстояния.

Вътрешен дизайн – интериор, отговарящ на вашия личен вкус и стил
Новата R-серия предлага уникални възможности за създаване на интериор, който отразява личния вкус и стил на клиента. Тя предлага изключително удобство за шофьора, ергономичност и комфорт.
Новият дизайн на таблото за управление е направен със специално меко покритие, което е трайно и лесно за почистване.
Новите цветови гами и материали се предлагат за пълен набор от интериорни решения, включително тапицерия, панели на врати, текстил, командно табло, прагове и поставки.
Елементите на интериора се предлагат в тъмно сиво, тъмно-жълто и кафяво.

Място на водача – почувствайте разликата
Фокусът върху водача на камиона винаги е бил основен приоритет в Скания, а наградата за положените усилия е усмихнатото лице на шофьора и гордостта му, че управлява такъв висококачествен автомобил, какъвто е новият автомобил Скания R-серия.

В централната конзола се намира място за всичко – от мобилен телефон и папки А4 до чаши, ключове, бутилки и слънчеви очила.Стандартните характеристики включват осветление, закрито пространство за съхранение на дребни предмети и поставка, която не се хлъзга. На вратата, в новия джоб за съхранение има място за две големи бутилки с напитки. И всичко това само на една ръка разстояние от мястото на водача.
В новото дистанционно управление за централно заключване има функции като режим ферибот, проверка на светлините, контрол на параметрите и паник бутон.
Новите навигационни и аудио уреди, оборудвани с възможности за CD, MP3 и FM, са изцяло вградени в дизайна на командния панел. С AUX входа можете да включите собствения си плеър. Контролните уреди по волана и уредите за контрол на скоростта са прегрупирани в долния край и сега се виждат по-отчетливо.

Спално помещение – животът по пътя такъв, какъвто трябва да бъде
С новата R-серия, Скания излиза начело в решенията за комфорт и интелигентно съхраняване на личен багаж, които правят живота на пътя по-лесен и приятен.
Новото спално помещение предлага изключително удобство, както с матрака по нов стандарт, така и, разбира се, с новото и уникално първокласно разтягащо се легло. Това легло с нови измерения в удобствата през деня и нощта лесно се разтяга до 90 см в ширина, като регулирането може да се прави и в движение. Горното легло също е обновено както по отношение на ширината, така и по отношение на удобството на матрака. Нова стълба предлага лесен достъп до него в Topline кабина.
Допълнително място за съхранение може да се открие на много места вътре в кабината: в и над вратите и до леглото. Нова, сгъваема масичка предлага гладка, твърда и стабилна повърхност за работа и хранене.
Това ВИП отношение е, разбира се, въпрос на безопасност, тъй като добре отпочиналите водачи шофират най-добре. Но това е и показател за уважението на Скания към онези, които прекарват толкова много дни и нощи в превозните средства.

Новият предавателен механизъм на Скания „ Opticruise „ – смяната на скоростите никога няма да е същата
Новата R-серия на Скания бележи въвеждането на съвършено нова система Scania Opticruise. Тя се предлага или в изцяло автоматизиран вариант с уникален автоматичен съединител, или с класически съединителен педал. Това е система, която мисли и действа като най-умелия и опитен шофьор.
• Новият автоматизиран предавателен механизъм Scania Opticruise помага да се намали разхода на гориво и цялостните експлоатационни разходи.
• Смяната на скоростите е по-бърза и по-плавна, като предлага изключително удобство и контрол.
• Автоматичният съединител има електрическа контролна система с висока прецизност, която изключва за кратко съединителя между смяната на скоростите, а това води до още по-голяма прецизност.
• Режимът на маневриране предоставя свръхчувствителен контрол на съединителя в екстремни ситуации, като трудно маневриране.
• Връзката на водача с всички функции за смяна на скоростите и контрол на ретардера са вградени в лоста отдясно на волана.
• Предоставят се версии с 8-, 12- и 12+2 скорости, като последните са и с ускоряваща предавка.
• Новата стратегия за преместване адаптира смяната на скоростите спрямо стила на шофиране, товара и наклона на пътя.
• Цялостната електронна защита осигурява защита за минимално износване на съединителя.

Икономия на гориво – сама по себе си, голямата икономия на гориво е лукс
За оптимизиране икономията на гориво и увеличаване на оперативната печалба, заедно с новия предавателен механизъм на Scania Opticruise, R-серията на Скания предлага и много възможности с подобрената аеродинамика, по-ниско предавателно число и внедряването на уникалната функция на Програма за подкрепа на водача (Driver Support). Новото оформление на шасито, с акумулатори монтирани в задната част на шасито, допълнени с резервоари за гориво от по 1500 л, също спомага за поддържане на ниски разходи на гориво, като същевременно оставя допълнително място за оборудване върху рамата.

Програма за подкрепа на водача на Скания – личният Ви съветник за по-добро шофиране
Програмата за подкрепа на водача на Скания Ви дава индивидуални съвети и обратна връзка за Вашите умения да шофирате, с грижа за безопасност и икономия като ключови параметри – и двете в реално време при шофиране и като резюме след завършване на курса. Заедно с Програмата за обучение на водачите на Скания тази система помага на шофьорите да поддържат най-ефективно уменията си за шофиране. Опитът показва, че всички шофьори, които взимат участие в Програмата за обучение на водачите на Скания, могат да понижат консумацията на гориво средно с до 10%. Програмата за ассистиране на водачите на Скания оценява шофирането на база основни параметри при управление на камиона и Ви насърчава да внимавате за Вашия стил на шофиране, както и да поддържате резултатите постигнати по време на обучението. Това Ви улеснява да поддържате и усъвършенствате уменията си – вие се забавлявате и се състезавате със себе си за поддържане на възможно най-ниска консумация на гориво.
С програмата за асистиране на водачи на Скания още повече шофьори могат да подобрят управлението на камиона.