Blog

Blog

Двукратният национален шампион в Scania Driver Competitions разказва за състезанието [видео]

Двукратният национален шампион в Scania Driver Competitions разказва за състезанието [видео]

3/25/2019 12:17:26 PM

Йордан Симеонов, национален победител в състезанието Scania Driver Competitions през 2007-а и 2012 година, ще опита отново да стигне до финала в Швеция през май.

Той призова всички свои колеги – професионални шофьори на товарни автомобилии да не пропускат възможността да спечелят голямата награда от 100 000 евро за закупуване на нова Скания. Записването за националния кръг на състезанието е до 31-ви март.

Scania Driver Competitions 2019 дава възможност на всеки български шофьор на товарен автомобил да премери сили със своите колеги в категории като „Икономично шофиране”, „Проверка на техническата изправност”, „Подсигуряване на товари” и други. Също така, те ще демонстрират уменията си за маневриране в няколко различни дисциплини върху различни насилки.

„Когато за първи път участвах в Scania Driver Competitions – състезание за млади шофьори през 2007 г. имах едва няколко месеца опит зад волана. Националното състезание беше оспорвано. Надпреварата ми даде увереност и научих много за кратко време. Шофьорът все още е най-важният фактор автомобилът да се движи пълноценно“, казва Йордан Симеонов, национален победител в състезанието за 2007-а и 2012 година.

Агри-М
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Тази година той ще кандидатства отново след две участия на финал, но вече като опитен водач с 15 години практика. От 2019 г. отпадат ограниченията във възрастта на участниците. Необходимо е те да притежават свидетелство категория C+E, карта за тахограф и валидна карта за квалификация на водач на МПС.

Желаещите могат да се запишат до 31 март 2019 г. на сайта на Скания България: www.scania.com/bg. Квалификациите за Scania Driver Competitions 2019 се извършват чрез теоретичен онлайн тест, или чрез данни за водача от портала на Scania за управление на автопарка (Fleet Management Services).

Успешно преминалите квалификационния етап ще се явят на националния кръг през април. Победителят от този кръг ще се състезава на финала в град Сьодертале, Швеция, на 25 май 2019 г. и ще се бори за наградата от 100 000 евро за закупуване на чисто нова Скания, от модел по избор и изработена по поръчка.

Компактен автокран „взима“ тесни завои
Ултра-късата Скания S520 8×2/*6 е четириосна конфигурация с три управляеми оси, пригодена да маневрира в тесни промишлени пространства.
Новото поколение Скания сваля драстично разходите за гориво
Подобрението на горивната ефективност на автопарка носи на Skaraslättens икономии от над 300 000 евро годишно.
Тестват автономна Scania в Западна Австралия
Международният гигант „Рио Тинто“ тества автономна транспортна система от ново поколение, разработена от Скания, в своите солни мини в Дампиър, Западна Австралия.
Как работят ремаркетата с подвижен под [видео]
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Scania влиза в консорциум за втечнен био метан
Международният консорциум BioLNG EuroNet, в който членуват Scania, Iveco, Shell, Disa и Osomo, обяви плановете си да развие пътния транспорт, базиран на втечнен природен газ (ВПГ), чрез изграждането в Европа на инфраструктура, която да разшири разпространението на този вид гориво.
Дори опитните водачи се нуждаят от обучение
Водачите на финландския горски превозвач Пуукульетус Весала са добре познати с отличните си постижения в пестенето на гориво. Въпреки това, компанията решила да използва инструкторите на Скания Финландия за обучение на водачи.
12 камиона Scania популяризират забележителности от България
Собственик на транспортна фирма с 12 влекача Scania в автопарка си, поде интересна инициатива – да превърне товарните композиции в подвижни билбордове, които да популяризират забележителности от България по пътищата из Европа.
Вече има и строителни камиони на метан
След камионите за регионална и градска дистрибуция, Scania оборудва с газови двигатели и серията си камиони за строителството – XT. На фона на увеличаващите се ограничения за дизеловите двигатели и все още трудно приложимите електрически транспортни средства, камионите на метан са изключително добра инвестиция.
Обявиха Scania L-340 за екологичен градски камион на годината – 2019
Scania L-340 получи награда „Екологичен камион на годината – 2019“, в категория „Камиони за дистрибуция“. Наградата се присъжда ежегодно от италианското браншово списание Vado e Torno, със съдействието на Миланския политехнически университет.