Блог

Блог

Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро в Андите

Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро в Андите

22.8.2019 г. 13:46:30
В аржентинските Анди, на повече от 4000 метра надморска височина и на едно от най-трудните места за работа на Земята, Scania R 620 V8 от MTZ Transport е важно звено в производствената верига на златната мина Веладеро. Нейната мисия е да захрани огромните самосвали, които „пият“ тонове специална охлаждаща течност, за да си вършат работата.

Шофьорът Андрес Мартинес се качва на своя камион Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро, една от най-големите открити мини в Южна Америка. В златната мина Веладеро работят около 4 400 души и се превозват над 80 000 тона руда на ден.

Всяка мисия има герой. Андрес Мартинес, със своя спокоен дух, е човекът зад волана. С повече от 20 години опит като шофьор на камиони, никой в MTZ не е по-подходящ за тази работа.

Преди голямото изкачване, Андрес Мартинес проверява камиона си и товара в базовия лагер на MTZ Transport в Сан Хуан, на едва 640 метра надморска височина. Очаква го пътуване нагоре до 3500 метра до мястото за доставка.

MTZ Transport има само един Scania V8, но той се използва за най-взискателната работа. Мощен и надежден, никой друг камион от автопарка на МТЗ не може да се справи по-добре на тези височини.

В 14 ч., Scania R 620 е доставила контейнерите с охлаждаща течност навреме и течността се прехвърля в друг офроуд камион Scania, снабден с 973-литров резервоар и помпа за пълнене. Родриго Кампос се изкачва на петметрова стълба, за да презареди охлаждащата течност в самосвала.

След като сe презаредят, гигантите отново са в състояние да пренасят своите товари. Във Веладеро работят 45 от тези огромни самосвали. С височина от 10 метра, 79-литров двигател и 250 тона товароносимост, тези превозни средства работят денонощно, 365 дни в годината.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.