Блог

Блог

Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро в Андите

Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро в Андите

22.8.2019 г. 13:46:30
В аржентинските Анди, на повече от 4000 метра надморска височина и на едно от най-трудните места за работа на Земята, Scania R 620 V8 от MTZ Transport е важно звено в производствената верига на златната мина Веладеро. Нейната мисия е да захрани огромните самосвали, които „пият“ тонове специална охлаждаща течност, за да си вършат работата.

Шофьорът Андрес Мартинес се качва на своя камион Scania R 620 V8 в златната мина Веладеро, една от най-големите открити мини в Южна Америка. В златната мина Веладеро работят около 4 400 души и се превозват над 80 000 тона руда на ден.

Всяка мисия има герой. Андрес Мартинес, със своя спокоен дух, е човекът зад волана. С повече от 20 години опит като шофьор на камиони, никой в MTZ не е по-подходящ за тази работа.

Преди голямото изкачване, Андрес Мартинес проверява камиона си и товара в базовия лагер на MTZ Transport в Сан Хуан, на едва 640 метра надморска височина. Очаква го пътуване нагоре до 3500 метра до мястото за доставка.

MTZ Transport има само един Scania V8, но той се използва за най-взискателната работа. Мощен и надежден, никой друг камион от автопарка на МТЗ не може да се справи по-добре на тези височини.

В 14 ч., Scania R 620 е доставила контейнерите с охлаждаща течност навреме и течността се прехвърля в друг офроуд камион Scania, снабден с 973-литров резервоар и помпа за пълнене. Родриго Кампос се изкачва на петметрова стълба, за да презареди охлаждащата течност в самосвала.

След като сe презаредят, гигантите отново са в състояние да пренасят своите товари. Във Веладеро работят 45 от тези огромни самосвали. С височина от 10 метра, 79-литров двигател и 250 тона товароносимост, тези превозни средства работят денонощно, 365 дни в годината.
Ултра къс камион Scania за Холандия
Холандският превозвач Венъс Контейнърс наскоро пусна в експлоатация новия си камион Scania G 370 6 × 2. Отличителната черта на този камион е ултра късия радиус на завиване, благодарение на междуосието от 3,15 метра.
Как работят ремаркетата с подвижен под
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Лятна промоция за части за ремаркета
Възползвайте се от нашите промоционални цени сега!
Устойчиво мислене по отношение на облеклото за шофьори на камиони
В Скания, не само камионите, но и всички продукти се разработват с голямо старание. Гордото наследство и ценностите са неща, които блестят от самото начало. Процесът на проектиране е добре дефиниран и няма значение дали сте дизайнер на нов камион, тениска или нещо друго, процесът на разработване на продуктите е задълбочен и изчерпателен.
Специални цени на части за климатична система Лято 2019
Спестете сега със специалните цени на Скания!