Блог

Блог

Scania AXL - напълно автономен камион без кабина.

Scania AXL - напълно автономен камион без кабина.

24.9.2019 г. 15:54:54
Група експерти от Scania разработиха напълно автономен камион без кабина. Мините и големите затворени строителни обекти са примери за среда, която е благоприятна за превозни средства с автономно управление, тъй като това са добре контролирани локации.

„С Scania AXL ние правим значителна крачка към интелигентните транспортни системи на бъдещето, където самоуправляващите се превозни средства ще играят важна роля“, казва президентът и изпълнителен директор на Scania Хенрик Хенриксон.

За автономните превозни средства софтуерът в много отношения е по-важен от хардуера. Scania AXL се управлява и контролира от интелигентна контролна система. В мините, например, автономните операции се улесняват от логистична система, която казва на автомобила как трябва да работи.

„Вече се използват самоуправляващите се камиони в дейността на клиенти. Въпреки това, досега те са имали място за шофьор, който може да се намеси, ако е необходимо. Scania AXL няма кабина и това променя играта значително “, казва Клайс Ериксон, ръководител на отдела за изследвания и развитие в Scania. „Развитието на самоуправляващите се превозните средства е постигнало голям напредък през изминалите години. Все още нямаме всички отговори, но чрез превозни средства като Scania AXL тръгваме по нов път и продължаваме да се учим с голяма скорост. "

Смес от традиционна и нова технология
Двигателят е пример за смесване на традиционните и новите технологии. За него се използва биогориво от възобновяеми източници.

Здравите и мощни характеристики и дизайн на Scania AXL съответстват на тежката среда в мини и големи строителни обекти. Нов интелигентен преден модул заменя традиционната кабина, но дори и без кабина, камионът е лесно разпознаваем като Scania.
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.