Блог

Блог

Scania организира Ден на климата

Scania организира Ден на климата

19.9.2019 г. 10:48:05
В израз на ангажираност към борбата срещу изменението на климата и постигането на целите от Парижкото споразумение, Скания призовава за Ден на климата. Акцентът ще бъде поставен върху провеждането на допълнително обучение за климатичните промени на служителите на Scania.

„Ние работихме целенасочено и това оказва голямо влияние върху нашите продукти, нашето производство и начина, по който правим бизнес“, казва президентът и изпълнителен директор Хенрик Хенриксон. „Сега правим още една крачка и избираме обучението като наш курс на действие за Деня на климата, тъй като считаме, че увеличаването на знанията за изменението на климата е изключително важно, за да можем да изпълним Парижкото споразумение.“

Денят на климата ще се проведе на 20 септември като предшественик на срещата на върха на ООН за климата, която ще се проведе в Ню Йорк. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.

„Бизнесът има важна роля в борбата с изменението на климата. Не можем да останем безучастни и да чакаме другите да предприемат действия. Бих искал да призова и други компании да предприемат действия и се надявам заедно да постигнем големи резултати “, продължава Хенриксон.

Scania е поела ангажимент да насочи прехода към устойчива транспортна система. Денят на климата е стъпка към изпълнението на тази мисия. Scania непрекъснато работи за минимизиране на емисиите от своите продукти. Тази амбиция също се отнася и за намаляване на нивата на емисиите, генерирани от собствената й дейност .

През последните години Скания се ангажира с редица цели:
-    Да намали емисиите на CO2 с 50 % в сухопътния си транспорт до 2025 г.
-    Да намали емисиите на CO2 в своята дейност с 50 % до 2025 г.
-    Да премине към електричество изцяло от възобновяеми източници до 2020 г.
-    Да продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара, които работят с алтернативни горива.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.