Блог

Блог

LeciTrailer дава 10 години гаранция срещу корозия на ремаркетата

LeciTrailer дава 10 години гаранция срещу корозия на ремаркетата

19.4.2019 г. 12:41:38
Всички шасита на полуремаркетата LeciTrailer вече се предлагат с 10-годишна гаранция срещу корозия, благодарение на новата технология, въведена от компанията. Антикорозионното покритие позволява шасито да се тонира в цвят по избор на купувача и гарантира дълъг живот на полуремаркето и съответно – по-висока цена на пазара втора ръка.

LeciTrailer инвестира 14 милиона евро в изграждането на най-голямата в Европа технологична линия за антикорозионна обработка на шасита. Тя включва вани за потапяне с общ капацитет 210 000 литра и е разположена в промишлено хале с площ от 10 000 кв. м.

Технологията на боядисване, наречена KTL, включва пълно потапяне на шаситата в електролитна среда и нанасяне на електронно покритие чрез катодна електрофореза с нанотехнологично преобразуване. Тази прецизна технология от последно поколение осигурява покривен слой KTL с дебелина 50 микрона, равномерно нанесен върху цялата повърхност на шасито. Нанотехнологичното преобразуване осигурява напълно равномерно покритие, което достига до всяко ъгълче на рамата, осигурявайки максимална корозионна защита.

Ръководителите на LeciTrailer подчертават, че това е „най-добрата защита за шаси на пазара” и същевременно технологията е много по-щадяща околната среда, отколкото останалите методи на боядисване.

Линията разполага с 10 вани, в които могат да се потапят части с размери до 14 х 2,6 х 2,8 метра и максимално тегло от 5 тона. Времето за обработка, протичащо от първата до последната вана, е 30 минути. На всеки 15 минути излиза по едно шаси с готово антикорозионно покритие.

Готовият продукт притежава очевидни естетически предимства. За разлика от поцинкованите шасита, чието покритие е само в един цвят и което се уврежда с времето, катодната електрофореза позволява рамата да се боядисва в цвят по поръчка, а покритието има 10-годишна гаранция срещу надупчване.
Специални цени на части за климатична система Лято 2019
Спестете сега със специалните цени на Скания!
Компактен автокран „взима“ тесни завои
Ултра-късата Скания S520 8×2/*6 е четириосна конфигурация с три управляеми оси, пригодена да маневрира в тесни промишлени пространства.
Двукратният национален шампион в Scania Driver Competitions разказва за състезанието [видео]
Йордан Симеонов, национален победител в състезанието Scania Driver Competitions през 2007-а и 2012 година, ще опита отново да стигне до финала в Швеция през май 2019 г.
Новото поколение Скания сваля драстично разходите за гориво
Подобрението на горивната ефективност на автопарка носи на Skaraslättens икономии от над 300 000 евро годишно.
Тестват автономна Scania в Западна Австралия
Международният гигант „Рио Тинто“ тества автономна транспортна система от ново поколение, разработена от Скания, в своите солни мини в Дампиър, Западна Австралия.
Как работят ремаркетата с подвижен под [видео]
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Scania влиза в консорциум за втечнен био метан
Международният консорциум BioLNG EuroNet, в който членуват Scania, Iveco, Shell, Disa и Osomo, обяви плановете си да развие пътния транспорт, базиран на втечнен природен газ (ВПГ), чрез изграждането в Европа на инфраструктура, която да разшири разпространението на този вид гориво.
Дори опитните водачи се нуждаят от обучение
Водачите на финландския горски превозвач Пуукульетус Весала са добре познати с отличните си постижения в пестенето на гориво. Въпреки това, компанията решила да използва инструкторите на Скания Финландия за обучение на водачи.
12 камиона Scania популяризират забележителности от България
Собственик на транспортна фирма с 12 влекача Scania в автопарка си, поде интересна инициатива – да превърне товарните композиции в подвижни билбордове, които да популяризират забележителности от България по пътищата из Европа.