Блог

Блог

Свръхмощ за свръхтовари

Свръхмощ за свръхтовари

9.11.2018 г. 12:37:00
Първият тежкотоварен камион Скания S 730 8×4/4 току-що е доставен на полския превозвач на тежки и извънгабаритни товари „Стрихач“.

„Тази Скания S 730 към момента е най-мощният влекач в моята фирма“, казва собственикът Иренеуж Стрихач. „Избрах Скания, защото е лесна за управление, комфортна за водача, има нисък разход на гориво и не създава проблеми.“

„Стрихач“ използват Скания от 1989 г., когато са закупили първия си камион. Сега в автопарка им има 16 тежкотоварни камиона Скания. С тях фирмата извършва специализирани транспортни поръчки в цяла Европа с клиенти в Полша, Германия, Холандия, Белгия, Швеция и Чехия.

„От самото начало имаме скании“, казва Стрихач. „Първо извършвахме стандартен транспорт, а и по-късно се специализирахме в тежки и извънгабаритни товари. Превозваме самолети, резервоари, витла, тръби, кранове, строителни машини... изобщо, всичко, което може да се превози.“
Специални цени на части за климатична система Лято 2019
Спестете сега със специалните цени на Скания!
LeciTrailer дава 10 години гаранция срещу корозия на ремаркетата
Антикорозионното покритие позволява шасито да се тонира в цвят по избор на купувача и гарантира дълъг живот на полуремаркето и съответно – по-висока цена на пазара втора ръка.
Компактен автокран „взима“ тесни завои
Ултра-късата Скания S520 8×2/*6 е четириосна конфигурация с три управляеми оси, пригодена да маневрира в тесни промишлени пространства.
Двукратният национален шампион в Scania Driver Competitions разказва за състезанието [видео]
Йордан Симеонов, национален победител в състезанието Scania Driver Competitions през 2007-а и 2012 година, ще опита отново да стигне до финала в Швеция през май 2019 г.
Новото поколение Скания сваля драстично разходите за гориво
Подобрението на горивната ефективност на автопарка носи на Skaraslättens икономии от над 300 000 евро годишно.
Тестват автономна Scania в Западна Австралия
Международният гигант „Рио Тинто“ тества автономна транспортна система от ново поколение, разработена от Скания, в своите солни мини в Дампиър, Западна Австралия.
Как работят ремаркетата с подвижен под [видео]
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Scania влиза в консорциум за втечнен био метан
Международният консорциум BioLNG EuroNet, в който членуват Scania, Iveco, Shell, Disa и Osomo, обяви плановете си да развие пътния транспорт, базиран на втечнен природен газ (ВПГ), чрез изграждането в Европа на инфраструктура, която да разшири разпространението на този вид гориво.
Дори опитните водачи се нуждаят от обучение
Водачите на финландския горски превозвач Пуукульетус Весала са добре познати с отличните си постижения в пестенето на гориво. Въпреки това, компанията решила да използва инструкторите на Скания Финландия за обучение на водачи.