Блог

Блог

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

24.9.2018 г. 8:51:00
На Международния автомобилен салон в Хановер, Скания премиерно представи новия си автобус Scania Interlink Medium Decker, който функционира с втечнен природен газ (ВПГ) с до 1,000 километра пробег с едно зареждане. Така фирмата добави към широката си гамата от автомобили с алтернативни горива и екологичен автобус за междуградски пътувания.

„Докато градските и крайградските автобусни оператори имат няколко варианта за намаляване на въглеродните емисии, значително по-малко са възможностите за превозвачите на дълги разстояния, към които сега се насочваме,” казва Карин Радстрьом, Началник направление „Автобуси“ в Скания. „Тъй като втечнения природен газ става все по-достъпен в цяла Европа, както и в много други части на света, това е навременна и жизнеспособна алтернатива.“ добави тя.

Използването на ВПГ има потенциал да намали емисиите на CO2 с 20%, като същевременно намалява значително и емисиите на азотни окиси и прахови частици. Освен това, нивата на шум са значително по-ниски. В някои страни вече се предлага и втечнен биогаз, който намалява въглеродните емисии с 90%.


Екологията е водещата тема на Скания на Международния автомобилен салон, а всички представени автобуси са със захранване с алтернативни горива – от хибрида Scania Citywide LE Suburban, до Scania Interlink High Decker, работещ с хидрогенирано растително масло (ХРМ).

Освен това, Скания демонстрира своя електрически автобус Citywide Low Floor, който в момента функционира по редовен трафик в северния шведски град Йостершунд. На Международният автомобилен салон посетителите ще имат възможността да тестват автобуса от първа ръка по вътрешен маршрут в търговския панаир Дойче Месе.
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.