Блог

Блог

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

Първият туристически автобус на втечнен метан в света [видео]

24.9.2018 г. 8:51:00
На Международния автомобилен салон в Хановер, Скания премиерно представи новия си автобус Scania Interlink Medium Decker, който функционира с втечнен природен газ (ВПГ) с до 1,000 километра пробег с едно зареждане. Така фирмата добави към широката си гамата от автомобили с алтернативни горива и екологичен автобус за междуградски пътувания.

„Докато градските и крайградските автобусни оператори имат няколко варианта за намаляване на въглеродните емисии, значително по-малко са възможностите за превозвачите на дълги разстояния, към които сега се насочваме,” казва Карин Радстрьом, Началник направление „Автобуси“ в Скания. „Тъй като втечнения природен газ става все по-достъпен в цяла Европа, както и в много други части на света, това е навременна и жизнеспособна алтернатива.“ добави тя.

Използването на ВПГ има потенциал да намали емисиите на CO2 с 20%, като същевременно намалява значително и емисиите на азотни окиси и прахови частици. Освен това, нивата на шум са значително по-ниски. В някои страни вече се предлага и втечнен биогаз, който намалява въглеродните емисии с 90%.


Екологията е водещата тема на Скания на Международния автомобилен салон, а всички представени автобуси са със захранване с алтернативни горива – от хибрида Scania Citywide LE Suburban, до Scania Interlink High Decker, работещ с хидрогенирано растително масло (ХРМ).

Освен това, Скания демонстрира своя електрически автобус Citywide Low Floor, който в момента функционира по редовен трафик в северния шведски град Йостершунд. На Международният автомобилен салон посетителите ще имат възможността да тестват автобуса от първа ръка по вътрешен маршрут в търговския панаир Дойче Месе.
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.
Ултра къс камион Scania за Холандия
Холандският превозвач Венъс Контейнърс наскоро пусна в експлоатация новия си камион Scania G 370 6 × 2. Отличителната черта на този камион е ултра късия радиус на завиване, благодарение на междуосието от 3,15 метра.
Как работят ремаркетата с подвижен под
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Лятна промоция за части за ремаркета
Възползвайте се от нашите промоционални цени сега!