Блог

Блог

„Най-добрият камион, който някога съм управлявал“

„Най-добрият камион, който някога съм управлявал“

1.10.2018 г. 15:01:00
Йонас Ломандер работи като шофьор на камион от 30 години. През това време, той е управлявал много модели камиони, но според него нито един от тях не се доближава до новото поколение Скания по отношение на икономия на гориво, комфорт и качество на изработката.

Ломандер е бил наясно с производствените характеристики на новите модели Скания, обещаващи безпрецедентна икономия на гориво, но не бил убеден в точността им. „Работя в сферата от толкова дълго време, че ми е трудно да повярвам. Това изглеждаше просто невъзможно; толкова ниски показатели не бяха вероятни”, казва той.

Опитен водач на камион

През 2017 г. Ломандер има възможността да управлява демо камион Скания R 500 за една седмица по редовния си график. От седем години той транспортира за фирмата Bring Frigo хранителни стоки до складовете на големите шведски вериги от супермаркети. Петима шофьори споделят четири камиона по маршрута от южна до централна Швеция.Натоварен с 60 тона замразени стоки, Ломандер кара по обичайните маршрути за доставка през тази седмица. „Обикновено карам камион с мощност 730 к.с., който в най-добрия случай харчи 46 литра на 100 км пробег. С този нов камион постигнах 37 литра/100 км, въпреки сериозният товар и в двете посоки.“

„Без съмнение най-добрият камион до момента“

Демо камионът бил оборудван с автоматична дву-педална автоматична система за смяна на предавките Оптикруз (Opticruise), което означава, че водачът не може да сменя ръчно предавките. Но дори и в ръчен режим, разходът на гориво би бил от същия порядък.

„След първото ми пътуване се обадих в Скания и им казах, че съм карал много камиони, но несъмнено този е най-добрия до момента“ споделя той.

Освен впечатляващите данни за горивото, Ломандер е впечатлен от комфорта и качеството на камиона. „Затварянето на вратата показва разликата. Звучи като Ауди – съвсем безшумно. И комфортът е невероятен – Скания наистина е с голяма крачка напред с новото поколение.”
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.
Ултра къс камион Scania за Холандия
Холандският превозвач Венъс Контейнърс наскоро пусна в експлоатация новия си камион Scania G 370 6 × 2. Отличителната черта на този камион е ултра късия радиус на завиване, благодарение на междуосието от 3,15 метра.
Как работят ремаркетата с подвижен под
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Лятна промоция за части за ремаркета
Възползвайте се от нашите промоционални цени сега!