Блог

Блог

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

8.10.2018 г. 19:41:00
В Рединг, Великобритания, Скания пуска в експлоатация 17 нови двуетажни автобуси с двигатели на биогаз.

Автобусите, с каросерията на Александър Денис, обслужват най-натоварената автобусна линия на Рединг – Пърпъл 17. Това е първата редовна автобусна линия във Великобритания, която може да транспортира двама пътника на инвалидни колички наведнъж.

„Радваме се, че успяхме да работим със Скания и Александър Денис, за да осигурим водеща висококачествена спецификация за тези градски автобуси“, казва Мартин Гилбърт, главен изпълнителен директор на „Автобуси Рединг“. „Те предоставят на потребителите съвременни и екологични пътувания, включително редица функции, които подпомагат пътуванията на клиентите, с най-новата дигитална свързаност и допълнителни функции за пътниците с инвалидни колички. “ допълва той.

Автобусите разполагат с две врати, една за качване и една за слизане, което намалява времето, прекарано на автобусните спирки. Те също така разполагат с 4G Wi-Fi, както и с USB точки за зареждане и куки за връхни дрехи и багаж на седалките.

„Скания е твърдо решена да премине към по-устойчиви транспортни системи”, коментира Марк Оливър, от Скания Великобритания. „При работа с биогаз, емисиите на въглероден двуокис от автобусите на Скания са намалени с до 84% в сравнение с обикновения дизел. Те също така са значително по-тихи, което ги прави идеален избор за работа в града.”
Специални цени на части за климатична система Лято 2019
Спестете сега със специалните цени на Скания!
LeciTrailer дава 10 години гаранция срещу корозия на ремаркетата
Антикорозионното покритие позволява шасито да се тонира в цвят по избор на купувача и гарантира дълъг живот на полуремаркето и съответно – по-висока цена на пазара втора ръка.
Компактен автокран „взима“ тесни завои
Ултра-късата Скания S520 8×2/*6 е четириосна конфигурация с три управляеми оси, пригодена да маневрира в тесни промишлени пространства.
Двукратният национален шампион в Scania Driver Competitions разказва за състезанието [видео]
Йордан Симеонов, национален победител в състезанието Scania Driver Competitions през 2007-а и 2012 година, ще опита отново да стигне до финала в Швеция през май 2019 г.
Новото поколение Скания сваля драстично разходите за гориво
Подобрението на горивната ефективност на автопарка носи на Skaraslättens икономии от над 300 000 евро годишно.
Тестват автономна Scania в Западна Австралия
Международният гигант „Рио Тинто“ тества автономна транспортна система от ново поколение, разработена от Скания, в своите солни мини в Дампиър, Западна Австралия.
Как работят ремаркетата с подвижен под [видео]
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Scania влиза в консорциум за втечнен био метан
Международният консорциум BioLNG EuroNet, в който членуват Scania, Iveco, Shell, Disa и Osomo, обяви плановете си да развие пътния транспорт, базиран на втечнен природен газ (ВПГ), чрез изграждането в Европа на инфраструктура, която да разшири разпространението на този вид гориво.
Дори опитните водачи се нуждаят от обучение
Водачите на финландския горски превозвач Пуукульетус Весала са добре познати с отличните си постижения в пестенето на гориво. Въпреки това, компанията решила да използва инструкторите на Скания Финландия за обучение на водачи.