Блог

Блог

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

8.10.2018 г. 19:41:00
В Рединг, Великобритания, Скания пуска в експлоатация 17 нови двуетажни автобуси с двигатели на биогаз.

Автобусите, с каросерията на Александър Денис, обслужват най-натоварената автобусна линия на Рединг – Пърпъл 17. Това е първата редовна автобусна линия във Великобритания, която може да транспортира двама пътника на инвалидни колички наведнъж.

„Радваме се, че успяхме да работим със Скания и Александър Денис, за да осигурим водеща висококачествена спецификация за тези градски автобуси“, казва Мартин Гилбърт, главен изпълнителен директор на „Автобуси Рединг“. „Те предоставят на потребителите съвременни и екологични пътувания, включително редица функции, които подпомагат пътуванията на клиентите, с най-новата дигитална свързаност и допълнителни функции за пътниците с инвалидни колички. “ допълва той.

Автобусите разполагат с две врати, една за качване и една за слизане, което намалява времето, прекарано на автобусните спирки. Те също така разполагат с 4G Wi-Fi, както и с USB точки за зареждане и куки за връхни дрехи и багаж на седалките.

„Скания е твърдо решена да премине към по-устойчиви транспортни системи”, коментира Марк Оливър, от Скания Великобритания. „При работа с биогаз, емисиите на въглероден двуокис от автобусите на Скания са намалени с до 84% в сравнение с обикновения дизел. Те също така са значително по-тихи, което ги прави идеален избор за работа в града.”
Новото поколение Скания сваля драстично разходите за гориво
Подобрението на горивната ефективност на автопарка носи на Skaraslättens икономии от над 300 000 евро годишно.
Тестват автономна Scania в Западна Австралия
Международният гигант „Рио Тинто“ тества автономна транспортна система от ново поколение, разработена от Скания, в своите солни мини в Дампиър, Западна Австралия.
Как работят ремаркетата с подвижен под [видео]
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Scania влиза в консорциум за втечнен био метан
Международният консорциум BioLNG EuroNet, в който членуват Scania, Iveco, Shell, Disa и Osomo, обяви плановете си да развие пътния транспорт, базиран на втечнен природен газ (ВПГ), чрез изграждането в Европа на инфраструктура, която да разшири разпространението на този вид гориво.
Дори опитните водачи се нуждаят от обучение
Водачите на финландския горски превозвач Пуукульетус Весала са добре познати с отличните си постижения в пестенето на гориво. Въпреки това, компанията решила да използва инструкторите на Скания Финландия за обучение на водачи.
12 камиона Scania популяризират забележителности от България
Собственик на транспортна фирма с 12 влекача Scania в автопарка си, поде интересна инициатива – да превърне товарните композиции в подвижни билбордове, които да популяризират забележителности от България по пътищата из Европа.
Вече има и строителни камиони на метан
След камионите за регионална и градска дистрибуция, Scania оборудва с газови двигатели и серията си камиони за строителството – XT. На фона на увеличаващите се ограничения за дизеловите двигатели и все още трудно приложимите електрически транспортни средства, камионите на метан са изключително добра инвестиция.
Обявиха Scania L-340 за екологичен градски камион на годината – 2019
Scania L-340 получи награда „Екологичен камион на годината – 2019“, в категория „Камиони за дистрибуция“. Наградата се присъжда ежегодно от италианското браншово списание Vado e Torno, със съдействието на Миланския политехнически университет.
Свръхмощ за свръхтовари
Превозваме самолети, резервоари, витла, тръби, кранове, строителни машини... изобщо, всичко, което може да се превози.
До 2050 г. товарният транспорт ще може без изкопаеми горива
Система за товарен транспорт без изкопаеми горива в рамките на Парижкото споразумение е не само възможна, но и финансово изгодна от обществена гледна точка. Това е основния извод от проучване, инициирано от Скания.