Блог

Блог

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

Биогаз по най-оживения автобусен маршрут

8.10.2018 г. 19:41:00
В Рединг, Великобритания, Скания пуска в експлоатация 17 нови двуетажни автобуси с двигатели на биогаз.

Автобусите, с каросерията на Александър Денис, обслужват най-натоварената автобусна линия на Рединг – Пърпъл 17. Това е първата редовна автобусна линия във Великобритания, която може да транспортира двама пътника на инвалидни колички наведнъж.

„Радваме се, че успяхме да работим със Скания и Александър Денис, за да осигурим водеща висококачествена спецификация за тези градски автобуси“, казва Мартин Гилбърт, главен изпълнителен директор на „Автобуси Рединг“. „Те предоставят на потребителите съвременни и екологични пътувания, включително редица функции, които подпомагат пътуванията на клиентите, с най-новата дигитална свързаност и допълнителни функции за пътниците с инвалидни колички. “ допълва той.

Автобусите разполагат с две врати, една за качване и една за слизане, което намалява времето, прекарано на автобусните спирки. Те също така разполагат с 4G Wi-Fi, както и с USB точки за зареждане и куки за връхни дрехи и багаж на седалките.

„Скания е твърдо решена да премине към по-устойчиви транспортни системи”, коментира Марк Оливър, от Скания Великобритания. „При работа с биогаз, емисиите на въглероден двуокис от автобусите на Скания са намалени с до 84% в сравнение с обикновения дизел. Те също така са значително по-тихи, което ги прави идеален избор за работа в града.”
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.