Блог

Блог

Ултра къс камион Scania за Холандия

Ултра къс камион Scania за Холандия

6.8.2019 г. 8:16:45
Холандският превозвач Венъс Контейнърс наскоро пусна в експлоатация новия си камион Scania G 370 6 × 2. Отличителната черта на този камион е ултра късия радиус на завиване, благодарение на междуосието от 3,15 метра.

Венъс Контейнърс използва триосния камион за доставяне и събиране на 10-кубикови контейнери за отпадъци в района на Маарсен. С ремарке могат да бъдат превозвани още четири контейнера при общ товар от 50 тона.

Това, че Венъс Контейнърс са избрали Скания е свързано с предпочитанията на шофьорите. „Добрите шофьори са рядкост и няколко от тях предпочитат Скания. Ако те искат Скания, няма причина да не се съобразим с това. Те са квалифицирани и знаят какво работи най-добре”казва собственикът Робърт Тамър.

Без компромиси по отношение на маневреността
Компанията се е нуждаела от триосен автомобил за по-тежката работа с контейнерите, когато било забранено на 15-годишния им камион Евро 3 да влезе в град Утрехт. „Но ние не искахме да правим компромиси с маневреността. Заедно с дилъра монтирахме всички необходими компоненти на тази къса база. Резултатът е камион със същите характеристики като двуосен автомобил, съответстващ на наредбите. С този камион можем да пренасяме 10-кубиков контейнер, пълен с пясък. "

Тъй като камионът е малко по-тежък, Тамър е предпочел G-кабина. „Освен допълнителното пространство за шофьора, G-кабината също изглежда по-добре. Поръчахме го с плосък покрив заради ниско висящите клони. По-късно разбрах, че по-ниската височина е ограничена от светлините на покрива. Но това е нашата търговска марка и тя отличава всички наши камиони.

Подсилена броня за допълнителна защита
Автомобилът има множество екстри по предложение на шофьорите на Венъс Контейнърс. Подсилената броня, която е издадена напред с допълнителни четири сантиметра, осигурява малко по-голяма защита за решетката и предните фарове. Тя е оборудвана с предна камера за допълнителна безопасност при шофиране в градовете, но има и камера директно над скобата на теглича.

Тамър счита за обнадеждаващи първите резултати относно горивото: „Виждам от седмичните отчети на Scania Fleet Management, че камионът работи още по-икономично от автомобилите 4 × 2, които започнахме да използваме миналата година. Можете да видите колко бързо новостите напредват. "


По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.