Блог

Блог

Ново търговско наименование на Scania S-серия

Ново търговско наименование на Scania S-серия

10.12.2019 г. 14:56:51
Scania преименува камионите си от S-серията. Вместо буквата S, следвана от актуалната мощност в конски сили, новото търговско наименование ще бъде конските сили, последвани от S, например 450 S или 730 S. Обърнатата последователност в наименованието се отнася само за спалните кабини с плосък под. Зад промяната се крие споразумение с Daimler AG, компанията- майка на Mercedes-Benz.

Настоящият начин на Скания за наименуване на  камионите чрез серията на кабината, последвана от мощността на двигателя, беше въведен през 2004 г. с въвеждането на PGR серията. Новото търговско наименование за S-серията, с обозначаване първо на конските сили, ще бъде въведено за камиони от S-серията, поръчвани отсега и не засяга други камиони.

„Извършвайки тази промяна, ние изпълняваме споразумение, което сме направили с Daimler“ казва Александър Власкамп, старши вицепрезидент и ръководител на Scania Trucks. „Стремежът ни е да защитим нашите марки и да открием защо Daimler, с тяхната дългогодишна история на леките автомобили от S-класа, имаше проблем с търговското наименование на S-серията. “


Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.