Блог

Блог

Компактен автокран „взима“ тесни завои

Компактен автокран „взима“ тесни завои

10.4.2019 г. 10:16:00
Холандските специалисти в областта на автокрановете Gaffert наскоро започнаха работа с ултра-късата Скания S 520 8×2/*6. Тази четириосна конфигурация с три управляеми оси позволява на камиона да маневрира в тесни промишлени пространства, както и да бъде освободена от изискванията за 72-тонния лимит на теглото при автомобилния транспорт.
 
„Искахме тежкотоварен влекач за поддържане на нормална скорост на пътя, който да пренася 85-тонния кран при отлично разпределение на теглото”, казва собственикът Тео Гаферт (Theo Gaffert). „Скания беше единственият производител, който можеше да достави камиона директно от заводската линия. Скания предлага също и най-ниското шаси на пазара, а това е важно за нас.”
 
Емоциите играят роля при покупката, но рентабилността е по-важна Имаше и определен емоционален аспект, признава Гаферт. „Когато поръчахме камиона, празнувахме 80-годишнината на нашата компания. Какво може да е по-добре от V8? Знаехме също, че ще бъде доставен по време на юбилейната година на Скания V8.” Гаферт добавя, че докато това доставя добро усещане, работата с автомобил, носещ печалба е дори по-добро усещане. “Когато разбрах, че разходът на гориво за V8 с мощност от 520 к.с. е почти същия като този за шест цилиндровия с мощност от 500 к.с., - решението дойде само."
 
Предизвикателната конфигурация изисква находчиви решения Междуосието е 3,950 милиметра, измерено от предната ос до задвижваната ос. От четирите оси се управляват три - две отпред и една зад задвижващата ос. „Като използваме 10 тонна предна ос ние постигаме прекрасно разпределение на натоварването, като крана е поставен много близо до стената на кабината”, обяснява Гаферт. „Между кабината и крана остават само 15 сантиметра, които използваме за хидравличния резервоар. Въпреки това малко пространство, добавихме два хромирани ауспуха. В края на краищата начинът по който изглежда превозното средство също има значение.”
 
С ултра-късата конфигурация, поставянето на всички компоненти на шасито представляваше предизвикателство. „За да постигнем най-добър резултат, ние сами проектирахме някои компоненти, като например специално изградения резервоар за гориво и наши собствени калници.”
 
Гаферт вече не само разполага с впечатляваща Скания V8, но и с превъзходно подемно оборудване. „Комбинацията от къс радиус на завиване с голяма товароподемност прави този камион изключително подходящ за работа в промишлени сгради. Често ни се обаждат за да помогнем при повдигането на нови машини и да поставяне на оборудване на място с крана.”
Хибридният модел Scania L 320 получи наградата „Устойчив камион на годината“
В Италия хибридният камион Scania L 320 бе отличен с наградата „Устойчив камион на годината“ в категория дистрибуция. Това е четвъртата поредна победа на Скания и потвърждава нейното лидерство в прехода към устойчив транспорт.
Scania Road Show 2019 – Take CO2NTROL
На 5-ти ноември в базата на Агри М, Голямоконарско шосе, 4-ти километър се проведе заключителния етап на роуд шоуто на Скания „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“.
Сервизна кампания
Сервизна кампания
23.10.2019 г. 9:01:33
Промоционални цени на компоненти за система AdBlue
По едно засадено дърво за всяко продадено превозно средство
От 2013 г. Scania Ibérica засажда по едно дърво за всяко превозно средство, продадено в Испания и Португалия. „Гората на Скания”, близо до испанската столица, сега има повече от 20 000 дървета.
Есенна сервизна кампания
Промоционални цени на въздушни възглавници
Интелигентни тахографи. Какво трябва да знаете за тях?
През юни 2019 г. влезе в сила нов закон на ЕС за въвеждане на интелигентни тахографи. Какво означава това за вашия бизнес?
Стая на бъдещето: за визии, идеи и концепции, които оформят утрешния свят на транспорта
Скания създава виртуално пространство, където собствените ú експерти ще се срещат и обменят идеи относно тенденции и визии с външни лица като изследователи, футуристи, видеографи и писатели.