Блог

Блог

Компактен автокран „взима“ тесни завои

Компактен автокран „взима“ тесни завои

10.4.2019 г. 10:16:00
Холандските специалисти в областта на автокрановете Gaffert наскоро започнаха работа с ултра-късата Скания S 520 8×2/*6. Тази четириосна конфигурация с три управляеми оси позволява на камиона да маневрира в тесни промишлени пространства, както и да бъде освободена от изискванията за 72-тонния лимит на теглото при автомобилния транспорт.
 
„Искахме тежкотоварен влекач за поддържане на нормална скорост на пътя, който да пренася 85-тонния кран при отлично разпределение на теглото”, казва собственикът Тео Гаферт (Theo Gaffert). „Скания беше единственият производител, който можеше да достави камиона директно от заводската линия. Скания предлага също и най-ниското шаси на пазара, а това е важно за нас.”
 
Емоциите играят роля при покупката, но рентабилността е по-важна Имаше и определен емоционален аспект, признава Гаферт. „Когато поръчахме камиона, празнувахме 80-годишнината на нашата компания. Какво може да е по-добре от V8? Знаехме също, че ще бъде доставен по време на юбилейната година на Скания V8.” Гаферт добавя, че докато това доставя добро усещане, работата с автомобил, носещ печалба е дори по-добро усещане. “Когато разбрах, че разходът на гориво за V8 с мощност от 520 к.с. е почти същия като този за шест цилиндровия с мощност от 500 к.с., - решението дойде само."
 
Предизвикателната конфигурация изисква находчиви решения Междуосието е 3,950 милиметра, измерено от предната ос до задвижваната ос. От четирите оси се управляват три - две отпред и една зад задвижващата ос. „Като използваме 10 тонна предна ос ние постигаме прекрасно разпределение на натоварването, като крана е поставен много близо до стената на кабината”, обяснява Гаферт. „Между кабината и крана остават само 15 сантиметра, които използваме за хидравличния резервоар. Въпреки това малко пространство, добавихме два хромирани ауспуха. В края на краищата начинът по който изглежда превозното средство също има значение.”
 
С ултра-късата конфигурация, поставянето на всички компоненти на шасито представляваше предизвикателство. „За да постигнем най-добър резултат, ние сами проектирахме някои компоненти, като например специално изградения резервоар за гориво и наши собствени калници.”
 
Гаферт вече не само разполага с впечатляваща Скания V8, но и с превъзходно подемно оборудване. „Комбинацията от къс радиус на завиване с голяма товароподемност прави този камион изключително подходящ за работа в промишлени сгради. Често ни се обаждат за да помогнем при повдигането на нови машини и да поставяне на оборудване на място с крана.”
Scania организира Ден на климата
Денят на климата ще се проведе на 20 септември 2019 г. На този ден работата в централния офис на Scania, както и във всички производствени бази и местни структури на Scania по целия свят, ще спре за 1 час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от техните идеи за това как могат да се намалят емисиите на CO2.
Ултра къс камион Scania за Холандия
Холандският превозвач Венъс Контейнърс наскоро пусна в експлоатация новия си камион Scania G 370 6 × 2. Отличителната черта на този камион е ултра късия радиус на завиване, благодарение на междуосието от 3,15 метра.
Как работят ремаркетата с подвижен под
В ремаркетата с подвижен под, инженерите на STAS са съчетали практичното с приятното. С тях е лесно да превозваш както насипни товари, така и опаковани стоки.
Лятна промоция за части за ремаркета
Възползвайте се от нашите промоционални цени сега!